Monday, April 23, 2012

Orzo-Salad with Shrimps and Avocado

Since the sun decided to make an appearance quite often these last days, I made a spring-inspired easy salad and wanted to share the recipe with you. Since quite some time I had leftover of a package of Orzo noodles in my kitchen which I used for another kitchen experiment some months ago. The little greek noodles that look like rice usually don't make it into any of my regular dishes, but for a fun pasta salad they seemed perfect. You cook them just like regular noodles in boiling water.  

Following, you have all ingredients to make the pasta salad for up to two persons:

  • a half pack of Orzo
  • 1 Avocado
  • 250 gr Shrimps (deep frozen)
  • a piece of cucumber
  • Feta cheese cut in cubes
  • 1 1/2 lemons
  • Oil and Vinegar
  • Salt'n'Peppa


  1. Cook the Orzo like the instructions on the package tell you to, but add a little bit of lemon juice to the water
  2. Cut the avocado, the feta and the cucumber into cubes
  3. Fry the shrimps in a little bit of oil and two tablespoons of lemon juice
  4. For the dressing, mix 3 tablespoons of oil and one tabespoon of vinegar with 3 tablespoons of lemon juice and mix well
  5. Season it to taste with salt and pepper and add a bit of sugar if it is too sour 
  6. Mix the cooked Orzo with the dressing and then with everything else - done! 

Enjoy your meal. 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Weil die Sonne da draußen so schön frühlingshaft scheint, gibt es heute ein leichtes Salatrezept zum Nachkochen. Es stand schon seit längerem noch ein Rest Orzo in meiner Küche, den ich für ein früheres Rezept-Experiment mal verwendet habe. Die aus Hartweizengrieß hergestellten griechischen Nudeln finden für gewöhnlich nicht allzu oft Verwendung in meinem Kochalltag, für diesen Salat aber kamen sie genau richtig. Gekocht werden sie wie normale Nudeln in sprudelndem Salzwasser.

Und hier alle weiteren Zutaten für einen großen oder zwei kleine Salate:
  • eine halbe Packung Orzo
  • 1 Avocado
  • 250 gr Shrimps (tiefgekühlt)
  • ein kleines Stück Gurke
  • Fetawürfel nach Belieben
  • 1 1/2 Zitrone
  • Öl und Essig
  • Salz und Pfeffer
  1. Den Orzo nach Packungsanleitung zubereiten, dabei dem Kochwasser den Saft einer halben Zitrone hinzufügen.
  2.  Avocado, Feta und Gurke in Würfel schneiden.
  3. Die Shrimps mit 1 EL Zitronensaft in etwas Öl anbraten, bis sie gar sind (ca. 3 Minuten).
  4. Für das Dressing 3 EL Olivenöl, 1 El Kräuteressig und den Rest des Zitronensaftes mit Salz und Pfeffer mischen und mit einer kleinen Prise Zucker abschmecken wenn nötig. 
  5. Den fertigen Orzo mit dem Dressing vermischen und mit dem Feta, der Avocado, der Gurke und den Shrimps anrichten. 

Voilà - fertig ist ein einfacher und schneller Sommersalat!

Love,
Lela

1 comment:

  1. Ich habe gestern versucht diesen leckeren Salat nach zu kochen und siehe da, auch ein Mann kann dank dieser tollen Anleitung zum Kochen gebracht werden.
    Danke und weiter so!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...