Monday, June 18, 2012

Very Berry Crumble Bars


On the weekend I was in the mood for some baking. I've seen a very yummy looking recipe for blueberry bars on the blog smitten kitchen the other day and decided to give it a try. I added raspberries into the mix and they turned out great!

Here is the recipe:

- 220 gr sugar
- 1 teaspoon baking powder
- 360 gr flour
- 220 gr butter 
- 1 egg
- 1/4 teaspoon salt
- Zest and juice of one lemon
- 125 gr fresh blueberries
- 300 gr frozen raspberries
- 100 gr sugar
- 4 teaspoons cornstarch

  1. Preheat the oven to 190 °C
  2. In a bowl, mix the flour, baking powder, salt, lemon zest and the sugar and blend
  3. Add the egg and the butter and mix until crumbly
  4. In another bowl, mix the berries (thawed and washed) with 100gr of sugar, lemon juice, and cornstarch
  5. Spread half of the dough in a buttered baking pan (approx. 20x30 cm) 
  6. Spread the berry mix in top
  7. Crumble the rest of the dough over the berries
  8. Bake in preheated oven for 40 minutes
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Am Wochenende wurde geabcken. Und zwar äußerst leckere Himbeer-Blaubeer-Schnitten, die ich so ähnlich auf dem Blog Smitten Kitchen gefunden habe. Sie sind wirklich empfehlenswert. Also, nichts wie ran an den Speck...äh, den Teig!

Für die Schnitten brauchst du:

- 220 gr Zucker
- 1 TL Backpulver
- 360 gr Mehl
- 220 gr Butter 
- 1 Ei
- 1/4 TL Salz
- Schale und Saft einer Zitrone
- 125 gr frische Blaubeeren
- 300 gr gefrorene Himbeeren
- 100 gr Zucker
- 4TL Stärke

  1. Heize den Ofen auf 190 °C vor
  2. Mische Mehl, Backpulver, Salz, Zitronenschale, und Zucker in einer Schüssel
  3. Füge Ei und Butter hinzu und verrühre den Teig bis er krümelig ist
  4. Misch in einer zweiten Schüssel 100 gr Zucker, Zitronensaft und Stärke und füge vorsichtig die gewaschenen bzw. aufgetauten Beeren hinzu
  5. Verteile die Hälfte des Teiges in einer gefetteten Backform als Boden (ungefähr 20x30 cm)
  6. Streiche den Beerenmix gleichmäßig auf den Teigboden
  7. Krümele den Rest des Teiges als Streusel über die Beeren
  8. Bake die Schnitten für 40 Minuten im vorgeheizten Backofen
Love,
Lela


 

2 comments:

  1. The cake looks great!

    ReplyDelete
  2. I tried the berry-bars the other day- it´s superdelicious! Love your blog!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...